Régen nem annyira rajongtam a gombáért, de ezzel a fűszerezéssel garantáltan ízleni fog mindenkinek. A tzatziki meg tökéletes szinte bármihez! Észre sem veszed, és egy egész NYERS kígyóuborkát megettél az ebéd mellé!:)
Hozzávalók:
- Laska gomba
- 1 ek olívaolaj
- 3 ek szójaszósz
- 1 tk barbecue fűszerkeverék
- 1 tk hagymapor
- só/bors ízlés szerint
- 1 db kígyóuborka
- 1/2 pohár kókuszjoghurt
- 1 gerezd foghagyma
- 1 ek citromlé
- Tortilla lap
- saláta / bármilyen zöldség
Elkészítés:
A gombát kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd kinyomkodjuk a levét. Ráöntjük az olajat, szójaszószt és a fűszereket, majd a kezünkkel egyenletesen ‘belemaszírozzuk’ a gombába. Sütőpapírra tesszük és mehet is a sütőbe 180 fokon 15-20 percre.
Az uborkát lereszeljük, besózzuk, picit állni hagyjuk, kinyomkodjuk és mehet rá a joghurtunk illetve a fokhagyma, citromlé, só.
A tortilla lapokat egy palacsintasütőben átmelegítjük.
Beletesszük a salátát, én raktam répát, avokádót és lilakáposztát is. Aztán jöhet a tzatziki majd végül a gomba.
Love,