Töltött Káposzta

Share

Képzeljétek szuper nagyim van! Ugyanis ezt ő készítette és egyre több vegán étellel kedveskedik nekem:) Soha nem késő a változásra! 75 évesen már csak növényi tejet tart otthon és mindig van egy gabonakolbász a hűtőjében:)

Ezt a töltött káposztát már tavaly Karácsonykor leteszteltük a legnagyobb húsevő rokonokon és mindenki ledöbbent mikor elmondtuk hogy nem tartalmaz állati összetevőket:)

Hozzávalók:

  •  2 db közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • kb fél kg rizs
  • 2-3 rúd gabonakolbász
  • Savanyú képoszta
  • Káposztalevél
  • bors
  • majoranna
  • füstölt pirospaprika

Elkészítés:

Kevés olajon összefonnyasztjuk a hagymát,fokhagymát,paprikát és a héj nélküli paradicsomot. Utána szórjuk rá a fűszereket.

A nyers rizst keverjük össze a kolbásszal (összemorzsolt tofuval is lehet).

Öntsük egybe és kézzel dolgozzuk össze a rizses kolbászt és a zöldség masszát.

Ezután jöhet a töltögetés.

A fazék aljára apró savanyú káposztát tegyünk, a töltött káposzták tetejére pedig 2 babérlevelet.

Kb 1 órát főzzük lassú tüzön, néha rázogassuk meg a lábost.

Növényi tejföllel tálaltam.

 

Love,