Tofu Benedict

Egy fehérjedús finom és különleges reggeli ínyenceknek:)

Hozzávalók:

  • Kenyér
  • 4 maréknyi spenót
  • tofu
  • szőlőmag olaj
  • fekete só

Holland mártás:

  • 60 ml szója tej
  • 60 ml napraforgó olaj
  • 1 ek ecet
  • 1/2 tk mustár
  • 1 ek citromlé
  • só-bor
  • csipet kurkuma a színe miatt

Elkészítés:

A mártás összetevőit botmixerrel vagy turmixgéppel krémes állagúra keverjük. (Minél több olajat teszünk bele, annál sűrűbb lesz)

A spenótot 1-2 evőkanál vízen serpenyőben pároljuk meg, pár perc alatt összeesik. Sózzuk borsozzuk.

A tofut szőlomag olajon pirítsuk meg és fekete sót szórjunk rá.(A tojásos íz miatt)

A baguette-t is pirítsuk át ezen az olajon.

 

Love,