Tanyasi tofurántotta füstölt édesburgonya-vagdalttal

Fehérjedús reggeli koleszterinbomba nélkül!

A kurkuma sárgás, tojásra emlékeztető színt ad a növényi rántottádnak, ám ami még fontosabb, rákellenes és immunerősítő tulajdonságokkal bír. Bátran teheted még gazdagabbá és táplálóbbá a rántottádat valamilyen párolt zöldséggel, pl. brokkoli.

Fogyasszátok sok nyers zöldséggel és meglátjátok teljesen más hangulatban indul a napotok:))

Hozzávalók:

Rántotta:
  • 1 tömb tofu (160g)
  • 1 fej vörös vagy fehér hagyma
  • 3 – 4 ek sörélesztő pehely
  • 2-3 ek szójaszósz
  • Marék kis csíkokra vágott aszalt paradicsom
  • Marék durvára vágott bazsalikom
  • bors
  • 1/2 tk kurkuma
  • 2 ek olaj
Vagdalt:
  • 2 közepes édesburgonya
  • 1/2 sárga kaliforniai paprika
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 3 ek olaj
  • só és bors
  • 1/4 csésze petrezselyem

Elkészítés:

Rántotta:

A hagymát aranybarnára pirítsuk.

Adjuk hozzá az összemorzsolt tofut és az apróra vágott aszalt paradicsomot.

Adjuk hozzá a sörélesztő pelyhet, a fűszereket és a szójaszószt.

Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele az összevágott bazsalikomot.

Vagdalt:

Mindent vágjunk kis kockákra.

Keverjük össze a fűszerekkel és az olajjal.

(Vagy füstsót vagy füstsprayt használjatok)

Előmelegített sütőben 20-25 percig 190 fokon süssük.

Mihelyt megsült, szórjuk meg petrezselyemmel.

 

Love,