Fehérjedús reggeli koleszterinbomba nélkül!
A kurkuma sárgás, tojásra emlékeztető színt ad a növényi rántottádnak, ám ami még fontosabb, rákellenes és immunerősítő tulajdonságokkal bír. Bátran teheted még gazdagabbá és táplálóbbá a rántottádat valamilyen párolt zöldséggel, pl. brokkoli.
Fogyasszátok sok nyers zöldséggel és meglátjátok teljesen más hangulatban indul a napotok:))
Hozzávalók:
Rántotta:
- 1 tömb tofu (160g)
- 1 fej vörös vagy fehér hagyma
- 3 – 4 ek sörélesztő pehely
- 2-3 ek szójaszósz
- Marék kis csíkokra vágott aszalt paradicsom
- Marék durvára vágott bazsalikom
- só
- bors
- 1/2 tk kurkuma
- 2 ek olaj
Vagdalt:
- 2 közepes édesburgonya
- 1/2 sárga kaliforniai paprika
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 3 ek olaj
- só és bors
- 1/4 csésze petrezselyem
Elkészítés:
Rántotta:
A hagymát aranybarnára pirítsuk.
Adjuk hozzá az összemorzsolt tofut és az apróra vágott aszalt paradicsomot.
Adjuk hozzá a sörélesztő pelyhet, a fűszereket és a szójaszószt.
Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele az összevágott bazsalikomot.
Vagdalt:
Mindent vágjunk kis kockákra.
Keverjük össze a fűszerekkel és az olajjal.
(Vagy füstsót vagy füstsprayt használjatok)
Előmelegített sütőben 20-25 percig 190 fokon süssük.
Mihelyt megsült, szórjuk meg petrezselyemmel.
Love,