Pont olyan sütemény lesz, mint amilyet nagymamád készített kiskorodban, csak éppen vaj, tojás és cukormentes változatban. 10 alapanyagra lesz szükséged és körübelül 20 percre az elkészítéshez. A fő összetevő a zab, amiből hasznáhattok gluténmenteset is. (Hajdina pehellyel is elkészíthető. Ehhez a szuper egészséges mindenmentes desszerthez, még turmixot sem használtam, mindent kézzel kevertem össze.)
Hozzávalók:
Alap:
- 200 g zabpehely
- 100 g zabliszt
- 100 g mandulaliszt
- 1 banán
- 80 g agave/ juharszirup
- 70 g kókusztej
- 2 tk sütőpor
Töltelék:
- 450 g szilva
- 100 g agave/ juharszirup
- 1 ek citromlé
- 2 ek chia mag
- 1 ek kukorica/ burgonyakeményítő
Elkészítés:
A töltelék összetevőit tedd egy kis lábosba és 15 percig főzd, kevergesd, míg lekvár nem lesz belőle.
A banánt nyomd össze, majd keverd össze a sziruppal és a kókusztejjel, aztán az összes többivel.
Az alap 2/3-át nyomkodd bele a tepsibe egyenletesen. (Nem kell olaj az aljára)
Öntsd rá a szilvalekvárt, majd a maradék tésztát morzsold rá.
180 fokon 20-25 percig süsd.
Felvágás előtt hagyd kihűlni.
Love,