Share
A tahini nem más, mint egy szezámmagból előállított paszta, melyet egy kevés olívaolaj segítségével kevernek megfelelő állagúra. Fogyasztása előnyösebb a szezámmagénál, mert az őrölésnek köszönhetően könnyebben emészthető, és a tápanyagokat is jobban tudja hasznosítani a szervezetünk.
2 evőkanál tahini nagyjából 178 kalóriát, 16 gramm zsírt, 6 gramm szénhidrátot és 5 gramm fehérjét tartalmaz. Jelentős mennyiségű található belőle thiaminból, magnéziumból, forszforból, vasból és kalciumból. Bár a zsírtartalma magasnak tűnik, a tahniniben egészséges zsírsavak találhatóak, amelyek védik a szív- és érrendszer egészségét.
Forrás: Hazipatika.com
Hozzávalók:
- 1 dl tahini (szezámpaszta)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk fokhagymapor
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk kurkuma
- 1 tk kömény
- 2 tk fűszerpaprika őrlemény (füstölt)
- 1 ek só
- (csilipor)
- 1 fej karfiol
Elkészítés:
Mossuk meg a karfiolt és egészben tegyük rá egy sütőpapírra. Keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük rá a karfiolra és kézzel masszírozzuk bele.
200 fokon 60-75 percig süssük.
Növényi tejföllel tálaltam:)
Love,