Hozzávalók:
- Karfiol
- Tofu
Besamel:
- 100 g. növényi vaj
- 4 ek. liszt
- 1 liter szója/zabtej
- 1 db. babérlevél
- 3 ek sörélesztő pehely
- (100 g. reszelt olvadós növényi sajt)
- 1 tk só
- bors
- 1 csapott tk őrölt szerecsendió
BBQ:
- só
- bors
- 2 ek sörélesztő pehely
- 1 tk füstölt paprikapor
- 2 ek rizsszirup/agave
- 2 ek tamarin/szójaszósz
- 1 tk füstaroma
- 1 ek ketchup
- (1 tk mustár)
- (1 tk hagymapor)
- 2 ek olívaolaj
- (1 tk almaecet)
- 2-3 ek víz
Elkészítés:
A tofut ujjnyi vastagságúra vágom és a tepsi aljára teszem. Készítek egy bbq szószt és meglocsolom vele, majd beteszem a sütőbe 180fokon kb. 15-20 percre.
Eközben 15 perc alatt előfőzöm a karfiolt, sós vízben.
Elkeszítem a Besamelt.
A karfiol darabokat ráteszem a tofura, majd leöntöm a besamellel.
Mehet a sütőbe, míg aranybarnára nem sül a teteje.
Besamel:
Egy kisebb lábosba öntsük bele a tejet, tegyük bele a babérlevelet, szerecsendiót, sót és borsot. Alacsony lángon hagyjuk melegedni. Egy másik lábosban olvasszuk fel a vajat, majd keverjük bele a lisztet fokozatosan, illetve ahogy sűrűsödik öntsük hozzá a tejet. A végén keverjük el benne a sörélesztő pelyhet (és a reszelt sajtot is.)
Love,