Spirulinás Banánjoghurt

Este lefekvés elött dobjunk be pár megpucolt! banánt a mélyhűtőbe, és már be is van biztosítva a tökéletes reggeli alapunk. Chiát, kókuszreszeléket, müzlit, gyümölcsöt, gojit, kendermagot, búzacsírát…. bármit keverhetünk bele, a lista végtelen! A zöld színt az algától kapta, ami tökéletes szinező anyag illetve lássuk csak mi mindenre jó még:

Az állati táplálékkal szemben teljes értékű fehérjék tiszta, nyers forrása. Ez az egysejtű szervezet hatékonyabban alakítja át a napfény energiáját fehérjévé, mint bármely más élőlény.

Azzal tudnánk leghatósabban védelmezni természeti kincseinket és környezetünket, ha a húsfogyasztásról átállnánk a spirulinára. Minden egyes grammja négyszer könnyebben felszívódik, mint ugyanannyi marhahús…

A spirulina bioaktív ként is tartalmaz, amely erősíti az immunrendszert, fokozza az erőnlétet, a csontok rugalmasságát, a mozgékonyságot, megszépíti a bőrt, csillogóvá teszi a hajat, gyorsítja a gyógyulást, s javítja a máj- és a hasnyálmirigy-működést…

Forrás: Superfood- David Wolfe

 

Hozzávalók:

  • 2-3 db banán
  • 1/2 tk Spirulina Alga
  • Bármilyen gyümölcs/ magok/ müzli…

Elkészítés:

A banánokat minimum 1-2 órára mélyhűtőbe kell rakni, majd kissé fagyott állapotukban turmixoljuk össze és egy ilyen fagyis-joghurtos állagú csodát fogunk kapni :)) Ízesíthetjük/ díszíthetjük/ színezhetjük bármivel, a végeredmény mindenképpen finom lesz.

Love,