Share
Popeyenek és Miának is a kedvence 🙂 A spenót, bőséges forrása a vasnak és a klorofillnak, rostjai pedig tisztán tartják a bensőnket.
Mára köztudott, hogy a spenót vastartalma sokkal jobban megfelel az emberi szervezet szükségleteinek, mint a vörös húsok, ráadásul mindez kevés kalóriával, és zsír nélkül.
A levél szárazanyag-tartalmának 30%-a fehérje. Kitűnő forrása a következő anyagoknak: K-vitamin, A-vitamin-, mangán-, folsav, magnézium, vas, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium-, kálium-, és B6-vitamin, élelmi rostok, réz, növényi fehérjék, foszfor, cink és E-vitamin. Ezen kívül ismert forrása az omega-3 zsírsavaknak, niacinnak, és szelénnek.
Azt szokták mondani, hogy a vegetáriánusok mind vashiányosak. Édesanyám, több mint 10 éve nem eszik húst, legutóbbi vérvétel eredményében azonban a vas átlagérték felett helyezkedett el, így ő kis időre más zöld levelekre cserélte a spenótot 😀
Hozzávalók:
- 1-2-3 marék spenótlevél
- 1 banán
- Vékony szelet gyömbér
- 3 dl almalé
Elkészítés:
Turmixoljuk egyenletesre a hozzávalóinkat. Egy kevés gyömbért, igyekszem majdnem minden turmixomba rakni pozitív hatásai miatt, de persze épp csak annyit, hogy ne csípjen nagyon.
Love,