Share
Legtöbbször kesudióból szokták a vegán sajttortát készíteni, majd fogok feltölteni olyan receptet is, de ennek a krémje most tofuból készült. Ha valakinek szója allergiája van, elkészítheti ezt is beáztatott kesuból.
Könnyen elkészíthető, gluténmentes, és sütést nem igénylő recept.
Hozzávalók:
”Tésztához”
- 200 g. datolya
- 80 g. mandulaliszt
- 2 ek növényi vaj
- 2 ek kakaópor
- 1 ek agave/juharszirup
- 1/2 kk vanília kivonat
Krémhez:
- 250 g. tofu
- 80 ml kókusztej (konzerves)
- 3 ek agave/juharszirup
- 1 ek kókuszzsír
- 1/2 citrom
- 1 kk vanília kivonat
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, és beleöntjük a turmixgépbe az összes többi alapanyag mellé, ami a tésztához kell. Egyenletesre turmixoljuk. Egy gyurmás állagot kell kapnunk, amit szét kell nyomkodnunk a tortaformánk alján.
A krémmel ugyanez a teendőnk. Összeturmixoljuk és ráöntjük a tésztával kibélelt tepsire.
1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és szeletelni tudjuk.
Love,