Share
Krémes vegán sajttal töltött sütőtök.
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- 30-40 g. vaj
- 2-3 ek liszt
- 7 dl növényi tej
- Egy vastagabb póréhagyma fele
- 1 db babérlevél
- Csipet só és bors
- 1 ek csili pehely
- csipet szerecsendió
- marék reszelt növényi sajt
- 1-2 ek sörélesztő pehely
- 2 gerezd fokhagyma
- marék friss zsálya
Elkészítés:
Vágjuk félbe a tököt és süssük puhára. (kb 1 óra) Ha megpuhult, kanalazzuk ki a magokat, illetve kanalazzunk ki a tökből is, hogy legyen hely a sajtos masszánknak. A tökpürét tegyük félre.
Egy lábosba öntsük bele a tejet, tegyük bele a babérlevelet,szerecsendiót és a fokhagymákat (összenyomva) és alacsony hőfokra állítva helyezzük a tűzhelyre.
Fogjunk egy serpenyőt és kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott póréhagymát és a kis marék zsályát. Sózzuk, borsozzuk.
A vajból és a lisztből készítsünk rántást. Ha összeállt akkor kanalazzuk hozzá a tejet.
Ha krémes állagú és csomómentes, akkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, a kikanalazott tökpüréből egy keveset, a póréhagymát és a sörélesztő pelyhet.
Ezt a masszát öntsük bele a kivájt tökbe és tegyük vissza a sütőbe még egy 15-25 percre.
Csili pelyhet szórtam a tetejére.
Love,