Share
A sajtos ízt a sörélesztő pehely fogja adni, míg a kocsonyás állagot az agar-agar por. De mi is az az agar vagy agar-agar ? Ez egy növényi zselatinként funkcionáló tengeri vörösmoszatokból nyert zselésítő anyag. (Nem pedig nyesedékből, inakból, csontból és ki tudja még miből…)
Az agar-agarnak gyógyító hatásai: csökkentheti a szervezetben fellépő gyulladásokat. Kitisztítja a bélből a baktériumokat,segíthet a súlycsökkentésben. Nagyon magas a jódtartalma, vitamin és az ásványi anyag tartalma – beleértve a kalciumot, a vasat, a cinket, a káliumot, a magnéziumot és a folsavat is.
Hozzávalók:
- 3 ek sörélesztő pehely
- 1/2 fokhagyma
- 1 tk juharszirup
- 1 tk citromlé
- 60 g kesudió
- 1,5 tk agar-agar por
- 1,5 tk keményítő
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk só
Elkészítés:
A kesudiót forrázzuk le, majd hagyjuk a vízben állni minimum fél órát. Ha picit megszívta magát, szűrjük le a vizet, és a kesut öntsük turmixgépbe. Minden hozzávalót tegyünk a turmixba, kivétel az agar-agar port. (A fokhagymához használjunk fokhagymanyomót.) Adjunk hozzá 125 ml vizet és turmixoljuk össze.
Egy kisebb lábosban, 125 ml vízben oldjuk fel az agar-agar port és közepes lángon kezdjük el kevergetni. 1-2 perc után öntsük bele a kesus masszánkat és addig kevergessük/főzzük amíg be nem sűrűsödik.
Kiolajozott kis szuflé formába öntöttem. Szórhatunk bazsalikomot az oldalára.
2-3 órára tegyük hűtőbe, hogy hüljön le teljesen és ha kellőképpen megdermedt, óvatosan szedjük ki (rázzuk ki) egy tányérra.
Hűtőben sokáig eláll.
Love,