Rólam&a Blogról

Share

Köszöntöm a kedves olvasót, Futács Gitta vagyok 28 éves és két éve működtetem a vegán gasztroblogomat.

Három éve követem a növényi étrendet és iszom rengeteg zöld turmixot. Eleinte ezeket a turmixokat osztottam meg a közösségi felületeimen és azt vettem észre, hogy nagyon nagy iránta az érdeklődés. Rengetegen írtak és szerették volna tudni, hogy mit raktam bele ,mitől zöld a színe vagy éppen miért is jó ez nekem!? Pontos recepteket kértek tőlem, miközben én csak azt raktam bele amit éppen kaptam a piacon vagy találtam otthon. Minden alapanyagnak mindig szorgosan utanaolvastam ,hogy mik a kedvező hatásai, milyen vitaminok illetve ásványianyagok vannak benne vagy éppen milyen magas az antioxidáns tartalma. Emlékszem még engem is meglepett mennyire élveztem ,illetve élvezem a mai napig magamba szívni minden olyan tudást ,ami az egészséges táplálkozást és életmódot érinti.

Mikor és hogyan jött az ötlet, hogy gasztroblogot indíts?

Az első gondolatom az volt, hogy létrehozok egy felületet ahol a turmix receptjeimet teszem közzé és leírom a sok könyvből szerzett tudásom ,hogy miért érdemes rendszeresen fogyasztani ezeket.(Csalánlevél, Mángold, Céklalevél…) Belevágni azonban nem mertem, mert úgy éreztem ez még kicsit kevés egy új és izgalmas bloghoz. Valami még kéne.

Kezdő vegánként rengeteget kísérleteztem ételekkel. Eleinte csak köreteket ettem, mert nem tudtam még hogyan készítsek finom tápláló vegán fogásokat. Hiánybetegségem soha nem alakult ki, mivel a zöld turmixokkal rengeteg tápanyagot vittem be szervezetembe. 6-8 hónap kísérletezés után, egy-egy jól sikerül ételt is közszemlére bocsátottam és úgy éreztem sokakat érdekel a növényi táplálkozás.

Na de miért is gondoltam úgy három évvel ezelött ,hogy kipróbálom a hús-tejtermék és tojásmentes életmódot!?Egy könyv hatására vágtam bele, gondoltam kipróbálom. Ezzel egy időben találtam rá az interneten egyre több olyan videóra illetve filmre, ami a haszonállatok kizsákmányolásáról szólt és emlékszem, nagyon megviselt.  Ahogy beleástam magam a témába, egyre több érvet találtam, hogy miért jobb a növényi étrend a vegyesnél. Gondolok itt a klímaváltozásra, az állatokra és a saját egészségemre. Eltelt egy hónap és megváltozott a közérzetem. Nehéz leírni, de egy sokkal pozitívabb, nyugodtabb, harmónikusabb állapotba kerültem. Imádtam az érzést. Kicsit mintha a föld felett járnánk. Úgy éreztem ,mindent amit tapasztaltam, láttam és olvastam ki kell adnom magamból és mindnekinek át kell adnom. Igenám ,de hiába próbálok mindenkit rábeszélni a növényi étrendre, ha abban már nem adok segítséget hogy hogyan csinálják. Itt lett egyértelmű számomra a gasztroblog , ahol ötleteket adok hogy mit együnk/igyunk és mit hol tudunk beszerezni.

Beiratkoztam vegán főzőtanfolyamokra és elvégeztem egy amerikai egyetem online kúrzusát a növényi táplálkozásról. Magába szippantott a téma! Ezzel kapcsolatos könyveket bújtam és bújok a mai napig. Most éppen( vegetáriánus) szakácsnak tanulok. Sokkal egészségesebbnek érzem magam azóta! Alig vagyok beteg és ha véletlen mégis elkapok valamit ,pár nap alatt gyógyszer bevétele nélkül leküzdi a szervezetem.

Tehát így fogalmazódott meg bennem a blogom. Emlékszem rengeteg könyvben hagytam jelöléseket, amiket mindenképpen át szerettem volna adni az olvasóimnak.

Mivel rengeteg profi gasztroblog van az interneten, tudtam hogy valamit keresnem kell amitől egyedi lesz. Az egyik ilyen az lett, hogy az arcomat adtam hozzá. Ha valaki megnyitja az oldalam rögtön engem fog látni. Úgy gondolom ezzel kicsit személyesebbé teszem a blogot, illetve nagyon fontosnak tartom azt is, hogy mi magunk külsőleg is meggyőzőek legyünk azzal kapcsolatban amit át szeretnénk adni. Itt arra gondolok, hogy hányszor van olyan, hogy valaki diéta tanácsokat vagy recepteket tesz közzé és közben elhízott vagy nem szép a bőre … Szerintem én ilyen szempontból is hiteles vagyok.

Tudtam hogy nagyon igényesre szeretném csinálni, gyönyörű és ínycsiklandozó képekkel. A tálalásra és a dekorra is próbáltam több időt fektetni, bár ezt soha nem tanultam. Itt egy újabb dolgot tudtam meg magamról, mégpedig azt hogy dekorálni is imádok! Teljesen kikapcsol és élvezem az ételek díszítését és befotózását. Többször előfordul, hogy készítek valamit ami nagyon finom, de nem néz ki elég gusztusosan és inkább nem is osztom meg. A tálaláson nagyon sok múlik.

 

Szerintem nagyon fontos, hogy célja legyen annak amit csinálunk és 100%-ban higgyünk benne, hogy amit képviselünk az minden szempontból jó! Akkor tud valaki hosszútávon is sikeres lenni, ha minden hátsó szándék nélkül csak arra törekszik, hogy segítsen másokon.

 

Love,