Share
Gluténmentes répatorta, amit még egy kicsit feltúrbóztam tápanyagokkal és moringa port szórtam a tetejére. A karibi moringa tele van kálciummal, fehérjével, vassal, a 20 esszenciális aminósavból 18 megtalálható benne. Méregtelenít és kedélyállapot javító , emiatt természetes antidepresszánsként is alkalmazható. A moringa levelek vércukorszint csökkentő összetevőket is tartalmaz… Bővebben itt olvashattok róla: https://www.moringacaribbean.hu/a319-a-moringa-valasza-az-alattomos-cukorbetegsegre
Hozzávalók:
- 3 ek lenmag összedarálva + 8 ek víz= tojás
- 60 ml kókuszolaj
- 50 ml juharszirup
- 2 ek almaszósz (baba részleg)
- 140 g nádcukor
- csipet só
- 1 tk fahéj
- 1,5 tk szódabikarbóna
- 1,5 tk sütőpor
- 200 g reszelt répa
- 330 g mandulaliszt
- 150 g darált dió
- 250 g barna rizsliszt
- 80 g tápióka keményítő
Elkészítés:
Az elékszítés nagyon egyszerű, mindent keverjünk össze egy nagy tálban, majd öntsük egy kivajazott tepsibe/ tortaformába.
A dióból egy maréknyit hagyjunk a tetejére dísztítésnek.
40-50 perc 180 fokon.
Love,