Share
Ez anyukám receptje, ő szokta nekünk elkészíteni:) Könnyű, mégis energiadús fogás.
A dió tömegének 65 százaléka zsír, ennek megfelelően magas a kalóriatartalma, ami által energiadús ételként tartják számon. Egyes kutatások ráadásul azt mutatják, ez a finomság így sem növeli az elhízás veszélyét. Olyan fontos ásványi anyagok és vitaminok is megtalálhatók benne, mint a folsav, foszfor, magnézium, B6 és E-vitamin, valamint további komplex bioaktív összetevők.
A csonthéjas gyümölcs fogyasztásához több egészséges hatást is társítanak, így például egyes szívbetegségek előfordulási kockázatának csökkenését, az agyfunkciók javítását, illetve lehetséges eszközként vizsgálják a rákmegelőzés kapcsán.
Forrás: Hazipatika.com
Hozzvávalók:
- 35 dkg basmati rizs
- petrezselyem
- 20 dkg durvára darált dió
- 2 ek majoranna
- 3 ek őrölt lenmag
- fél liter paradicsomlé
- bazsalikom
- zeller
Elkészítés:
A rizst puhára főzzük egy leveskockával vagy alaplével.
A 3 ek őrölt lenmagot 9 ek vízzel áztatjuk kb 5 percig.(Ez a tojáshelyettesítés)
A darált diót, petrezselymet, majorannát, lenmagos keveréket, és a rizst összekeverjük és golyókat formálunk belőle.
A paradicsolében megfőzzük a zellert , teszünk bele bazsalikomot,sót, borsot .
Kevés rántást készítsünk a paradicsompürébe. (Olaj-liszt)
A gombócokat tepsibe tesszük, leöntjük a paradicsomlével és 15-20 percre sütőbe tesszük. (Ez a lépés kihagyható.)
Love,