Share
Imádom a paradicsomlevest, de étteremeben olyan ritkán kapni finomat! Mindig van valami baja, vagy túl sűrű, vagy túl híg, vagy túl édes … Inkább elkészítem itthon! Gyorsan megvan és pofon egyszerű!
Hozzávalók:
- 6-8 db paradicsom
- 100 g. paradicsompüré
- 1 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 dl víz
- Leveskocka
- Só
- 10 db kisebb levél bazsalikom
- Rozmaring, oregánó, kakukkfű
- (1 ek juharszirup)
- (2 ek sörélesztő pehely)
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd pár perccel késöbb a meghámozott paradicsomokat is. Felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát és a fűszereket, és kb 15 percig főzzük. A legvégén adjuk hozzá a sörélesztő pelyhet, paradicsompürét (és a cukrot). Még 1-2 percig kevergessük, majd várjuk meg míg kicsit kihűl és botmixerrel dolgozzuk össze.
Bazsalikommal díszítettem, pirítóssal fogyasztottam:))
Love,