Elsőre hihetetlen lehet, de tényleg semmit nem kell nélkülözni vegánként sem. 😉
A csicseriborsó teljesen gluténmentes és tele van növényi fehérjével. Tele van rostokkal, folsavval, B-vitaminokkal, kalciummal, magnéziummal és még sok más vitaminnal és ásványianyaggal is, így megkap a szervezetünk mindent, amit egy hagyományos tojásrántotta adhat, kivéve a negatívumokat! Pl. A csicseriborsó, a tojással ellentétben koleszterinmentes.
Hozzávalók:
(1 adag)
- 3 ek csicseriborsó liszt
- 1 ek tápióka keményítő
- só
- bors
- kurkuma (színe miatt)
- kb fél deci víz / növényi tej
- Bármilyen zöldség ami egy hagyományos omlettbe illik
- Fél tk szódabikarbóna / sütőpor
Elkészítés:
Egy kis hagymát/paprikát/gombát.. amit szeretnénk, kicsit megdinsztelünk és közben palacsinta tészta állagúra keverjük a csicseriborsós masszánkat. Ha kicsit megpárolódott a zöldség, ráöntjük a masszánkat és pár perc alatt, mindkét oldalát megsütjük. A végén tölthetönk bele bármit.
Én hagymát és pirospaprikát pirítottam meg és arra öntöttem a tésztát, a végén pedig jó sok zöldséggel tömtem meg:)
Fontos, hogy a serpenyőnk olajos legyen, mivel könnyen letapadhat.
Love,