Nincs jobb, az otthon elkészített pizzánál, kivéve: ha még a sajtot is mi készítjük hozzá!
Hozzávalók:
Pizza tésztához:
- 600 g fehér tönkölybúzaliszt
- 1 ek nádcukor
- 1 zacskó száraz élesztő
- 500 ml langyos viz
- tk só
Mozzarella:
- 60-70 g kesudió
- 1 tk citromlé
- 1 tk juharszirup
- 2 ek sörélesztőpehely
- 1 ek agar por
- 2 ek tápióka keményítő
- 1 tk só
- 70 ml olaj
- 3,5 dl viz
Elkészítés:
A tészta összes alapanyagát keverjük össze egy nagy edénybe, kicsit gyúrjuk meg, majd tegyük félre kelni 1-2 órára.
A kesut forró vizzel öntsük le és 15 percig hagyjuk állni hogy kicsit megszívja magát, majd a mozzarella összes alapanyagát tegyük a turmixgépünkbe és egyenletesre turmixoljuk össze. Ha ezzel megvagyunk, öntsük egy kisebb lábosba és közepes lángon kevergessük addig, amíg be nem sűrűsödik a masszánk. (kb 8-10 perc) Ezután öntsük ki kis pohárkákba,(3 db lesz belőle) és tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára.
Ez nem lesz vágható mozzarella! majd készítek olyat is késöbb… Ez egy krémes, olvadós, puha mozzarella lesz, amit kanállal tudtok a pizzára tenni 🙂
(A hütőben egy hétig is eláll.)
A paradicsompürét megfűszereztem, fokhagymát tettem hozzá és kukoricát szórtam rá.
220 fokon 10-15 percig sütjük.
A mozzarellához ezeket az alapanyagokat használtam:
Love,