Share
Gyors ebéd 20 perc alatt! Ha valaki nem kóstolta még a csicseriborsót, az íze kicsit a dióra hasonlít. Magas rosttartalma támogatja az emésztést, továbbá a csicseriborsó csökkenti a vér koleszterinszintjét és jelentős a fehérjetartalma is. Folsav tartalma hozzájárul a megfelelő vérkép eléréséhez. Emellett magnéziumot, vasat és cinket is tartalmaz.
Hozzávalók:
- 2 ek (mogyoró) olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes hagyma
- 200 g csicseriborsó
- 1 ek ketchup
- 3 ek szója szósz
- 1 ek agave/juhar/rizs szirup
- 1 pupos ek mogyoróvaj
- 1/4 tk (cayenne) bors
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Ha a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a szója szószt, ketchupot, mogyoróvajat, szirupot, borsot, sót és kb 1 dl vizet. Ha egyenletes a masszánk, mehet a csicseriborsó is. Pár perc és kész is vagyunk! 🙂 Jázmin rizst készítettem hozzá és koriander levéllel díszítettem. Jó étvágyat!
Love,