Share
Ki szereti a padlizsánt? Nah és a pizzát? Akkor kombináljunk!:))
A padlizsán rendkívül értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, miközben energiaértéke kicsi. Száz grammjában csupán 27 kalória (113 kJ) van.
A padlizsán a szervezetet belülről tisztítja meg, ezáltal a bőr is szebb lesz. Magas víztartalma, bőr és a haj hidratáltságának is jót tesz. Vitaminjaitól tisztább és simább lesz a bőr. A padlizsán héja sok antocianint tartalmaz, amelyek öregedésgátló hatású antioxidánsok, ezáltal késlelteti a ráncok kialakulását.
Összetevők:
- 1 db nagyobb padlizsán
- 1-1,5 dl paradicsompüré
- Gluténmentes Panírmorzsa
- Barna rizsliszt
- 1 dl növényi tej
- 1 ek burgonya/kukoricakeményítő
- 2 ek sörélesztőpehely
- Vegán Parmezán vagy Mozzarella
Mozzarella:
- 30 g kesudió
- 1 tk citromlé
- 1 tk juharszirup
- 1 ek sörélesztőpehely
- 2 tk agar por
- 1 ek tápióka keményítő
- 1 tk só
- 30 ml olaj
- 1,5 dl viz
Elkészítés:
A padlizsánt vágjuk fel vékonyabb szeletekre.
Mozzarella:
A kesut forró vizzel öntsük le és 15 percig hagyjuk állni hogy kicsit megszívja magát, majd a mozzarella összes alapanyagát tegyük a turmixgépünkbe és egyenletesre turmixoljuk össze. Ha ezzel megvagyunk, öntsük egy kisebb lábosba és közepes lángon kevergessük addig, amíg be nem sűrűsödik a masszánk. (kb 8 perc) Ezután öntsük ki kis pohárkákba, és tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára.
Barna rizsliszt , tej+keményítő, Gm panírmorzsa+sörélesztőpehely+só
A padlizsánokat megpirítjuk 2 kanál olajon egy serpenyőben (pár perc) , majd berakjuk a sütőbe. (200 fok)
10 perc után megfordítjuk a rántott padlizsánokat, megkenjük a bazsalikomos paradicsomszósszal és rakunk mindegyikre egy kis mozzarellát. További 15 percig sütjük.
Rakhatunk rá olivabogyót, kukoricát, paradicsom szeleteket…bármit.
Fenyőmagot szórtam a tetejére.
Love,