Share
Nagyon gyors és egészséges desszert, amit az egész csalad imádni fog! 😊
Hozzávalók:
- 1/2 doboz mascapone (kb 100 g)
- Chia mag (1 dl-es pohárnyi)
- Zab keksz
- Eper/Áfonya/szőlő
- Édesítő (Juhar sz.)
- Növényi tej (3dl)
Elkészítés:
Én találtam cukormentes zabkekszet:) Össze kell morzsolni/törni a kekszet hüvelykujjnyi vastagságban. Mennyiségeket azért nem írok, mert lehet 1 pohárnyit és egy tepsinyit is készíteni.
A chiat a tejjel egy lábosban összekeverem és pár órát állni hagyjuk hogy megszívja magát, vagy 1-2 perc alatt megfőzzük. Ha levettük a tűzről, keverjük bele a mascaponét és az édesítőt.
Kanalazzuk rá a kekszre, a tetejét díszítsük gyümölccsel és tegyük a hütőbe éjszakára.
Lehet több rétegben is készíteni.
Vegan mascarpone krém néven ha rákerestek, kidobja hogy hol juthattok hozzá 🙂
Love,