Az első parfé sütim! Nem bonyolult és a mélyhűtőben bármeddig eláll. A datolya pedig ,ami az egyik fő összetevője a sütinknek, kifejezetten jótékonyan hat bélflóránk egészére, továbbá magas vastartalmának köszönhetően csökkenti a vashiányt .A datolyában található magnézium, kálium, vas, élelmi rost, kalcium, mangán, réz, különféle aminosavak, folsav, valamint foszfor. Megtalálható benne az A1-, B1-, B2-, B3-, B5-vitamin. Ellenben zsír-, koleszterin- és nátriummentes.
Forrás: mindmegette.hu
Hozzávalók 6db ‘Muffinhoz’:
Alap:
- Negyed bögre mandula
- Fél bögre kókuszreszelék
- negyed bögre (medjoul) datolya
Töltelék:
- 1 nagyobb darab mangó
- 1 bögre kesudió
- 1 ek útifű maghéj
- 4 ek tápióka szirup
- 1 negyed bögre kókuszzsír
- 1 tk bourbon vanília
- Fél tk kurkuma a sárgásabb színért
- 1 ek limelé
Elkészítés:
A mandulát és a kókuszreszeléket turmixoljuk össze. Ha már nincsenek benne nagyobb darabok, hozzátehetjük a datolyákat és újra turmixoljunk. Egy egyenletes gyurma állagot kell kapnunk, amit a muffin formáink aljára kell nyomkodnunk. Mindenképpen tegyünk muffinpapírt, különben nem fogjuk tudni kivenni késöbb.
A kesudiót minimum 3 órára áztassuk be, mielött felhasználjuk.
A töltelék összes alapanyaga mehet a turmixgépbe és krémesre turmixoljuk. Ezt ráöntjük a datolyás alapunkra és mehet is a mélyhűtőbe 4-6 órára. Ha kivettük, kb. 10 percet várjunk az elfogyasztással.
Díszíteni bármivel lehet:)
Love,