Ha őszinte szeretnék lenni, a majonéz semmilyen formában nem egészséges, hiszem tele van olajjal és cukorral. A jó hír az, hogy legalább a sok adalékanyagtól megóvhatjuk magunkat, olcsó, és persze nem utolsó sorban, nem ártunk másoknak.
A recept 5 percet vesz igénybe, és ha ügyes vagy pont olyan ízt fogsz kapni, mint a bolti 😉
Hozzávalók:
- 1 db alma
- 1 db cékla
- 1 dl étolaj!
- 2 ek citromlé
- 1 dl szójatej
- 1 tk nádcukor
- só
Elkészítés:
Az olajat, tejet, cukrot, sót és citromot tegyük egy hosszúkás edénybe és botmixerrel verjük krémes állagúra.
Minél több olajat teszünk bele, annál kemenyébb lesz a krémünk.
Csak szójatejjel működik!!
Ha adunk hozzá egy kis mustárt, kész is a Tartármártásunk 🙂
A céklát vízben főzzük puhára, majd kockázzuk fel. Az almát is vágjuk kis kockákra és keverjük össze a céklával, majd öntsük rá a majonézt.
Vegán parmezánnal díszítettem.
Love,