A lencse az egyik legértékesebb hüvelyes növény. Protein tartalma kimagasló. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.
Egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító hatása van.
Forrás: Greenmarkorganic.hu/post/portfolio/bio-fekete-lencse/
Hozzávalók:
- Fél körte
- Fekete Lencse
- Madársaláta
- Csíra
- Pár szem dió
Öntet:
- 1-2 ek (Dió)Olaj
- 1 tk citromlé
- 1 ek almaszirup/rizsszirup
- Negyed tk mustár
- Csipet Só
Elkészítés:
A fekete lencsét, vagy más néven Beluga lencsét kétszeres vízben puhára főzöm. Apró szemeinek köszönhetően, viszonylag gyorsan megpuhul. Egy serpenyőbe beleöntöm az öntet hozzávalóit és kicsit megpirítom benne a diót, és a vékonyra szeletelt körtét. Pár perc elegendő is. Egy tányérba kiszedjük a madársalátát , rákanalazzuk a körtét és a diót , a maradék olajos öntetünket pedig ráöntjük . A lencsét körbe rászórjuk. Egy kis csírával még táplálóbbá tehetjük a salátánkat!
Love,