Léböjt

Legnagyobb sajnálatomra, személyes tapasztalataimat nem fogom tudni leírni a léböjt kapcsán, viszont sokakat érdekelhet miért is olyan jó dolog vagy miért annyira felkapott manapság böjtölni. Ami engem illet, nekem a hízás jelent gondot és 1-1 kg-ot felszednem is komoly erőfeszítést jelent így még nem próbáltam, pedig nagyon szeretném. (Ne utáljatok nagyon.) Évek óta tisztában vagyok a böjtölés fantasztikus hatásaival és nagyon szeretném egyszer megtapasztalni azt az érzést amit egy többnapos kúra ad. A böjt célja, a testi-lelki salakanyagoktól, mérgektől való megszabadulás, az öngyógyító folyamatok beindítása.

A hidegen préselt levek készítése során a növényt megfosztjuk az emészthetetlen rosttól, ami azért fontos, mert így az emésztőrendszert a böjt ideje alatt pihentetjük, illetve a böjt végén újult erővel tud munkába állni. Az így elfogyasztott és tápanyagokban igen gazdag lé az emésztőrendszerbe jutva felszívódik, és körübelül 15 percen belül testünk minden sejtéhez eljut.

A böjtre való felkészülés egy hetes időszakában növényi alapú, más szóval vegán étkezés javasolt, amelyet napi két alkalommal kiegészítünk fél-fél liter présgépben készült , erősen répaalapú levekkel. A tényleges böjt ideje alatt a levek mennyiségét 5x 1/2 liter mennyiségre emeljük. Ugyanígy, a visszavezető hétben napi két juice egészítse ki a még mindig növényi alapú étkezést, majd fokozatosan álljunk vissza egy átgondolt, lehetőleg természetes ételekből álló étkezésre.

Tapasztalatok alapján a juice-fogyasztás ideje alatt az új energiával való feltöltődést és a súlyvesztést leszámítva különösebb extrém változást nem tapasztalnak a böjtölők. A szilárd táplálkozásra való visszatérés után azonban nagyon hiányzik nekik a tápanyagban koncentrált lé fogyasztása. Ezért ajánlott léböjttel kezdeni egy tervezett életmódváltást.

Forrás: Juice Amire a tested vágyik- Mattheisen Mária