- Lebbencsleves-avagy csúnya de finom! Anyukám hozta át ezt a levest egy befőttes üvegben, aztán fél nap után nagy duzzogva megkóstoltam és hát iszonyú finom volt:))
Hozzávalók:
- 25 dkg durum vagy tönköly lebbencstészta
- 70 dkg burgonya
- 15 dkg füstölt tofu
- 2 db tv paprika
- 3 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db zellerszár zölddel együtt
- 1 csokor petrezselyem
- Só, kömény, bors
- fűszerpaprika, vegamix
Elkészítés:
Apró kockára vágott hagymát pirítsunk olajon a tv paprikával együtt. A zellerszárral és köménymaggal dinszteljük tovább. Fűszerpaprikával szórjuk és engedjük fel főzőlével vagy vízzel. Fűszerezzük és burgonyával forraljuk fel. Közben a tofut vágjuk apró kockákra, picit pirítsuk meg majd adjuk a leveshez. A lebbencstésztát a sütőben aranysárgára pirítsuk meg, és mikor a burgonya majdnem megpuhult adjuk a leveshez és húzzuk le a tűzről. Fél órát hagyjuk állni, hogy a tészta bedagadjon, majd tálaljuk.
Recept: Napfényes étterem
Love,