Share
Éppen a Karmadiagnosztika című könyvet olvasom, és egy kis részletet szeretnék leírni nektek belőle:
…Vajon hányan tudnának helyes választ adni erre a kérdésre: Mi a táplálék? A táplálék mindenekelőtt az ember mezőstruktúráira hat, és amilyen ez a hatás, olyan az ember… Helyes étkezéssel gyógyítani lehet az embert, a helytelen étkezéssel pedig elpusztítani….
,,És mondá az Úr : Adok tinéktek mindenféle magvas füvet, amilyen csak létezik a Földön, és mindenféle fát, amely elszórja magjait: ez lészen az étketek”.
A ,,Bhagavat-Gita” tiltja az olyan étel fogyasztását, amely három órányit állt a készítése óta: ez tisztátlan étel mert már csak a testnek jó, a szellem számára nincs benne semmi.
És most újra megkérdezem, ehez képest mit is eszünk mi, amit tápláléknak hívunk…?
Szerintem ez lesz a legfinomabb Lasagne-d amit valaha ettél! Ha nem találsz gabonakolbászt (bármelyik bio bolt) próbáhatod pl. lencsével is. Úgy is nagyon finom lesz, de a jellegzetes lasagne ízvilág kicsit háttérbe fog szorulni.
Hozzávalók:
Raguhoz:
- 1 db. vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db. zellerszár (apróra vágva)
- 1 db. közepes cukkini
- 1 db. közepes padlizsán
- 2 rúd gabona/csicseri kolbász
- csipet só
- csipet bors
- 2 ek balzsamecet
- 1 tk zöldfűszer keverék
- 3 ek paradicsompüré
- 3 db. közepes paradicsom
Besamel szósz:
- 100 g. növényi vaj
- 4 ek. liszt
- 1 liter szója/zabtej
- 1 db. babérlevél
- 3 ek sörélesztő pehely
- 100 g. reszelt olvadós növényi sajt
- 1 tk só
- bors
- 1 csapott tk őrölt szerecsendió
- Lasagne tészta
Elkészítés:
Egy nagyobb lábosba tegyük bele az apróra vágott hagymát, fokhagymát és zellerszárakat . Egy kevés olajon kb 10 percig pároljuk, majd adjuk hozzá a kis kockákra vágott padlizsánt, cukkinit és a fűszerkeveréket. Újabb 10 perc múlva morzsoljuk bele a kolbászt , majd mehetnek bele a meghámozott paradicsomok és a balzsamecet.
Az utolsó lépés a paradicsompüré, plusz egy kis víz és hagyjuk főni további 10 percig.
EKÖZBEN: Egy kisebb lábosba öntsük bele a tejet, tegyük bele a babérlevelet, szerecsendiót, sót és borsot. Alacsony lángon hagyjuk melegedni. Egy másik lábosban olvasszuk fel a vajat, majd keverjük bele a lisztet fokozatosan, illetve ahogy sűrűsödik öntsük hozzá a tejet. A végén keverjük el benne a sörélesztő pelyhet és a reszelt sajtot is.
A tepsi aljára tegyünk pár kanállal a raguból majd a lasagne lapok jöjjenek, aztán újra a ragu, besamel szósz, tészta, ragu, besamel… és így tovább:)
180 fokra előmelegített sütőben 45 percig süssük.
Love,