Share
A zabkása egy egyszerű, gyors és nagyon egészséges reggeli. Ezerféleképpen ízesíthetjük (kókuszreszelékkel, aszalt vagy friss gyümölcsökkel,kakaóval..) Én most az ősz jegyében a körtét és a diót választottam . Sportolás előtt kifejezetten szeretem fogyasztani, mert nem telít el ,könnyedén tudok edzeni és rengeteg energiát ad.
Pár szó a zabról: A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt ,megkönnyíti az anyagcserét. Remek fehérje és szénhidrátforrás. Csökkenti a koleszterinszintet, ezzel elősegíti a szív és érrendszer védelmét. Tartalmaz B és E vitamint, kalciumot, magnéziumot, cinket ,foszfort,vasat … A bőrre és a hajra is jó hatással van:)
Hozzávalók:
- 1 bögre zab
- 2 bögre növényi tej (pl. rizs)
- Méz/almaszirup/rizsszirup
- dió
- körte
Elkészítés:
Közepes lángon ,pár perc alatt puhára főzöm a zabpelyhet. A legtöbbször rizstejet használok. A körtét vékony szeletekre vágtam és pár percre 200 fokon beraktam a sütőbe .(nem fontos) Én tálalás után szoktam rácsorgatni az almaszirupot de akár bele is lehet főzni a kásánkba. A végén dióval díszitem:)
Fontos! Ne az egész nagy szemes zabot vegyük, hanem a kicsit megzúzottat. Sokkal gyorsabban megpuhul és finomabb is.
Love,