Share
NyV vagyis nyers vegán 😉
És ha már a pepecselős recepteknél tartottunk, akkor itt van még egy 😛
A jó hír voszont, hogy vegánként sem kell lemondani a hagyományos magyaros ízekről!
Hozzávalók:
- Nagy marék blansírozott mandula
- 2 db kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 citrom kifacsart leve
- só
- bors
- füstölt paprikapor
- őrölt kömény
- Szűrőzsák
Elkészítés:
Az áztatott mandulát (egy estére szoktam beáztatni) tegyük turmixgépbe és annyi (tisztított) vizet öntsünk rá, hogy ellepje. Turmixoljuk össze majd óvatosan öntsük bele a szűrőzsákba és nyomjuk ki a levét, vagyis a házilag készített mandulatejet. (A recepthez erre nem lesz szükségünk.)
A pépet tedd aprítógépbe az összes többi alapanyaggal és pépesítsd össze.
Ha túl keménynek találod, szeretnél kenhetőbb krémet kapni, tegyél hozzá pár kanállal a mandulatejből.
Love,