Jól használva a fűszereket, gyorsan és egyszerűen kaphatunk a húshoz, vagy egy steak-hez hasonló ízvilágot! Jobban belegondolva a húsnak nincs is íze. Állítólag ha nem sóznánk, fűszereznénk, fokhagymáznánk meg, le sem tudnánk nyelni annyira rossz és íztelen ! (Ha valaki kipróbálja írja le milyen volt 🙂 Ez a vegetáriánus steak viszont sokkal könnyebb és táplálóbb lesz, és legalább annyira finom:) Kb 20 perc alatt elkészíthetjük!
Hozzávalók:
- 1 közepes/nagyobb fej karfiol
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- 4 ek olívaolaj
- 1/2 tk só
- 2 ek juharszirup
- 1 tk őrölt (füstölt)paprika
- 1/2 tk őrölt kömény
- csipet bors
- Marék apróra vágott Koriander/Petrezselyem
Elkészítés:
Vágjuk fel szeletekre a karfiolt. 3-4 nagyobb szeletnek kéne lennie. A többi aprólékot és morzsát tegyük félre a körethez.
Serpenyőben kb. 3 evőkanál olajon, 4-4 percig süssük meg a karfiol szeleteket. Utána tegyük tepsibe, kenjük meg mindkét oldalát és sütőben süssük 210 fokon 15-20 percig.
Köret:
Két krumplit vágjunk kockára, és rakjuk vízbe főni a maradék karfiol darabkákkal. Tegyünk a vízbe 1-2 gerezd fokhagymát és egy fej vöröshagymát is négybe vágva. Ha minden megpuhult, szűrjük le és aprítógépben pürésítsük le. Én adtam hozzá 10 gramm vajat, kb 1 dl tejet, 2 ek sörélesztőpelyhet és fűszereket: só, szerecsendió, hagymapor…
A sali recept: Sali
Love,