Share
Ne haragudjatok, de valamiért teljesen ráálltam a keksz készítésre.. (A következő az töltött mogyorókrémes keksz lesz 😉 )
Pár szó a lenmag fontosságáról: Jótékonyan hat az ízületi megbetegedésekre, hiszen ,,beolajozza” a porcokat. Ha egészségesebb bőrt, szebb hajat és erősebb körmöket szeretnétek, napi 2 ek lenmagot, vagy 1 ek lenmag olajat illesszetek az étkezésetekbe. Mivel a len tele van egészséges zsírokkal és rosttal, növeli a szervezet telítettség érzését, emiatt kevesebb lesz a kalória igény ami a fogyókúrát segíti. Csökkenti a koleszterin szintet, továbbá segíti az emésztést és magas az omega-3 zsírsav tartalma is…
Forrás: abyhungary.hu
Hozzávalók:
- Gluténmentes Zabpehely / Zabliszt
- 1 ek kakaópor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
- 2 ek kókuszolaj / kókuszzsír
- 4 ek juharszirup
- 2 ek lenmag
- 1 tk vanília kivonat
- 1/2 dl rizstej
Elkészítés:
A lenmagot, és a fél dl tejet összeturmixoljuk, és állni hagyjuk pár percig. Ez lesz a ‘tojásunk’.
Egy 3 dl-es pohárnyi zabpehelyre lesz szükségünk. Ha pelyhet vettünk, akkor turmixoljuk lisztté.
Minden alapanyagot tegyünk egy nagy keverőtálba és keverjük össze.
(A kókuszolajat olvasszuk meg és adjuk a masszánkhoz.)
Kis golyókat formáljunk, és tegyük a sütőpapírra.
220 fokon 10-12 percig süssük.
Mindenképpen várjuk meg amíg kihűl, különben apró darabokra fog esni.
Pisztáciával, mogyorókrémmel, goji bogyóval , étcsokival díszítettem…
Love,