Húsmentes Hétfő Kihívás

Elég sok okot tudnék mondani arra, hogy miért is NEM kéne annyi húst fogyasztanunk. Ha az egészségünkre gondolunk, akkor ott  van az, hogy hány féle hormonnal, antibiotikummal kezelik ezeket az állatokat, vagy éppen mit is kapnak táplálékul…
Nézhetjük onnan is, hogy milyen ‘életet’ élnek ezek a szerencsétlen ártatlan jövevények, a legtöbbször napfényt sem látva… De ez a bejegyzés most nem erről fog szólni, hanem arról, hogyan tesszük tönkre a bolygónkat a húsevéssel!
Azt szokták mondani, hogy túl sokan vagyunk a bolygón, hiszen 1812-ben 1 billio ember élt a Földön, 1912-re ez 1,5 billió lett, majd 2012-re ez a szám 7 billióra nőtt! Ez a szám azért eléggé felhívja magára a figyelmet!
Közelítsük meg máshonnan: 2012-re 70 billió haszonállat lett a Földön.
Az emberiség átlagban 19 billió liter vizet iszik meg naponta, és kb 10 billió kg ételt fogyaszt el. Ezzel szemben csak 1,5 billió tehén egyedül megiszik 167 billió liter vizet és megeszik 61 billió kg ételt egy nap.
Itt nem a  túlnépesedéssel van a probléma, hanem azzal ahogyan táplálkozunk.
És még egy dolog:
Egy 2006-os ENSZ jelentés szerint: A tehenek több üvegházhatást kiváltó gázt termelnek, mint a teljes közlekedési szektor. (=vagyis többet mint az összes autó, vonat, repülő és hajó együttvéve.)
Ez azért van, mert a tehenek hatalmas mennyiségű metánt termelnek emésztésük során. A haszonállatokból származó metán, 25-100-szor veszélyesebb, mint a járművek által kibocsátott szén-dioxid.
Az egyetlen módja annak, hogy fenntarthatóan éljünk ezen a bolygón, az az egységes vegán étrend.
‘Earth was created for all of us, not some of us.’
Please make the connection!

Forrás: Cowspiracy

Love,