Nemrég kaptam egy csoda présgépet, így gondoltam megosztom veletek mitől is olyan különleges.
Slow Juicer-vagyis lassú prés. Ez nem azt jelenti, hogy sokat kell várni, hanem azt hogy ez egy speciális és kíméletes technológia. 43/perc fordulatszámon présel, szemben a gyümölcscentrifugákkal ami nagy sebességgel forog és aprít, ezáltal viszont hő keletkezik. Mi a baj a hővel?
Az enzimek nélkül egyetlen életfolyamat sem játszódhatna le. Ezek az anyagok egyszerre életelixírek és orvosságok. Ahogy öregszünk fogy az enzim-készletünk, így fontos hogy minél többet vigyünk be szervezetünkbe. Minden nyers ételben megtalálható (a nyers húsban is) viszont a legkisebb hő hatására is elpusztulnak.
((Az anyatejben is vannak enzimek, míg a pasztörizált tejekben/tápszerekben nincsen.))
A lassan forgó csiga halk, és úgy présel, hogy minimális surlódó hő éri az alapanyagokat.
Nincs oxidáció, mivel kizárja a levegőt, így antioxidáns tartalma nagyon magas marad a leveknek.
Nem csak levek, hanem bébiételek, levesek vagy szószok is készíthetőek vele.
Az előkészületek is lerövidűlnek, mivel nem szükséges felaprítani az alapanyagokat a préseléshez. Magamat ismerve én mondjuk fel fogom aprítani, mert próbálom kímélni a gépeimet:)
Az egyik fontos különbség, hogy a lassúprés 30-40%-kal több levet képes kinyerni mint a centrifuga, így hosszútávon jobban megéri. 4-5 db narancsból 1 liter lé práselhető.
Összeszerelése és tisztítása is gyors és egyszerű!
Minden alkotóeleme BPA mentes anyagból készült.
2020 konyhai innováció díj nyertese.
Korábban már említettem, hogy minél több turmixot/levet iszunk, annál többször fogjuk kívánni ezek fogyasztását és egyre javulni fog a bélflóránk ill.az egészségünk állapota. Amihez szoktatjuk a kis baktériumokat a beleinkben, abból szeretne majd minél többet . (Ez igaz az édességekre is. Minél többet eszünk, annál jobban fogjuk kívánni…)
A következő hetekben sok recepttel készülök, hogy Juice ötleteket adjak:)
Love,