Share
Lehet bonyolultnak néz ki ez a recept, de pofon egyszerű. Fél óra alatt el lehet készíteni! Igazából mindent a hagyományos módon kell csinálni, csak hús helyett vega kolbászt tegyünk bele és szerezzünk be növényi tejfölt 🙂
Én most egy barnarizses kolbászt választottam. A rizs egy tápanyagbomba. Esszenciális aminosav-összetétele miatt biológiai értéke az állati fehérjékhez hasonlítható. A húsban NINCSEN olyan tápanyag, ami a növényekben ne lenne meg, de a húsban rengeteg olyan anyag nincs benne ami a növényekben megvan.
Ajánlott videó: https://www.youtube.com/watch?v=BnnQ_zghf-4
(Csak 12perc:)
Hozzávalók:
Palacsinta:
- Tönköly fehérliszt
- Növényi tej
- Szénsavas víz
Töltelék:
- 2-3 db hagyma
- 1-2 db paprika
- 2 db paradicsom
- (2 db zellerszár)
- 2 tk füstölt fűszerpaprika őrlemény
- vegan tejföl
- Füstölt barnarizses csemege kolbász (bármilyen vega kolbász jó)
- petrezselyem
- leveskocka
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket apróra vágjuk,megfűszerezzük és kevés olajon puhára főzzük.
Ha kész és kicsit kihűlt, botmixerrel összeturmixoljuk, majd két lábosba elosztjuk. Egyik lábosba adjuk hozzá a tejfölt, a másikba a kolbászt.
A tejfölös szószhoz adhatunk egy kevés vizet, hogy hígabb legyen.
A kolbászos töltelék megy a palacsintába, és a tejfölös lesz az öntet.
A tejfölt az Auschanban vettem. Rengeteg növényi vajkrém, fagylalt, joghurt kapható már. A vega kolbászt( pl. gabonából vagy csicseriborsóból) pedig szinte bármelyik bio-boltban lehet kapni.
A füstölt paprika őrleményt ázsiaiban vagy kulinárosokban lehet beszerezni.
Love,