Share
A krémleves nagy kedvenc a családban és végülis nálam is mert gyorsan megvan:)) Szinte bármilyen zöldséget meg lehet a kisgyerekekkel is etetni krémleves formájában, amit amúgy lehet soha nem enne meg 🙂 Már van egy ilyen krémleves ”alapom” szinte ugyan azokat az alapanyagokat használom az összesnél, csak a zöldség cserélődik.
Hozzávalók:
- 2 db. vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 g. Barna csiperkegomba
- 1 db. krumpli
- 2 dl. Növényi tejszín (zab,rizs..)
- 2-3 ek. Sörélesztő pehely
- 1 db. Leveskocka
- só, bors
- ((Fűszerek : petrezselyem, bbq, póréhagyma, kakukkfű))
Elkészítés:
A hagymákat vágjuk apróra és dinszteljük meg. Pár perc múlva adjuk hozzá a fokhagymát, gombát és a krumplit is. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Dobjuk bele a leveskockát és hagyjuk főni.
Ha minden megpuhult, várjuk meg míg kihűl, majd turmixoljuk össze.
A krémet öntsük vissza a lábosba, adjuk hozzá a tejszínt, a fűszereket és a sörélesztő pelyhet, pár percig főzzük majd készen is vagyunk.
Love,