Share
Mézeskalács kísérletezésben vagyok:) Nálunk senkinek nincsen glutén érzékenysége szerencsére, de azért ha tehetem próbálom kerülni. Lesz sima búzalisztes vegán ‘mézes’kalács recept is hamarosan!
Hozzávalók:
- 60 g. növényi vaj
- 100 g. nádcukor
- 100 g. szirup (juhar vagy, kókusznektár, vagy agave…)
- 1 ek őrölt lenmag +3 ek viz
- 250 g. szafi gluténmentes palacsinta lisztkeverék
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 1 ek mézessütemény fűszerkeverék
Elkészítés:
Kis lábosban olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és végül a szirupot is keverjük bele.
A lisztkeveréket, a mézes fűszerkeveréket, a sót és a sütőport összekeverjük majd hozzáöntjük a lábosban lévő melaszt, végül pedig a lenmag ‘tojást’.
Összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe és egy ejszakát pihentetjük.
FONTOS: A túl sok változtatás miatt (tojás,liszt,méz) morzsálódni fog a tészta. Nem tudtam az egészet kinyújtani egyben, mert szétmorzsálódott! Kis golyókat gyúrtam és egyenként lapítgattam ki, majd nyomtam bele a formát.
180 fokon 10-12 percig sütjük. (tészta vastagságától függően)
Love,