Fűszeres csicseriborsóval és fodros kellel tötött édeskrumpli tahini szósszal

A tahininek elég jellegzetes intenzív íze van. Elsőre óvatosan vele🙈 Azonban jó hat tudod, hogy jót tesz a csontoknak, szépíti a bőrt és rengeteg energiát ad!

Tahini szósz:
🍋4 ek víz
🍋3 ek tahini
🍋1 ek citromlé
🍋1/2 gerezd fokhagyma
🍋csipet só
Az arányokkal lehet játszadozni, kinek hogy jön be illetve ki lehet próbálni egy fél evőkanál sziruppal is.

Egy nagyobb méretű édeskrumplinak akár egy óra is kelhet a sütőben 180 fokon. Érdemes megforgatni egyszer, 1-2 evőkanál olajjal leönteni.

Az előfőzött csicseriborsót egy evőkanál olajon serpenyőben pirítsuk meg, 1/2 tk őrölt köménnyel,sóval, borssal, (chili porral) és 1/2 tk fokhagymaporral. Szaggassuk apróbb darabokra a fodros kel leveleket és pirítsuk meg azt is.

 

Love,