Idáig a levekre koncentráltunk, közben rengeteg értékes rostban gazdag szárazanyagot dobtunk a kukába. Szeretném megmutatni nektek, milyen sokféleképpen fel lehet hasznáni. Muffin, különböző sütemények, fasírtok, lekvárok vagy levesek készíthetőek belőle.
Az íze a brokkoli kémlevesre hasonlít.
A fodros kel (leveles kel) rendkívül hatékony immunerősítő, ha rendszeresen fogyasztjuk, segít lefogyni, megszépíti a bőrt, javítja a szellemi teljesítményt, sőt, a látásunkat is erősíti. Igazi szuperélelmiszer, vitamintartalma az egyik legmagasabb a zöldségek között. A rostok kitakarítják a vastagbélből a lerakódott káros anyagokat– ez a méregtelenítés alapja –, a megtisztult bélfalon keresztül pedig könnyen fel tudnak szívódni a tápanyagok.
Forrás:Supergreens.eu
Hozzávalók:
- 1 ek növényi vaj
- 1 db hagyma
- 1 db krumpli
- 5-6 levél fodros kel
- 1-2 dl növényi tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- só-bors
- Csipet szerecsendió
- 1-2 ek sörélesztő pehely
- fél liter alaplé/víz
- (fél db leveskocka)
Elkészítés:
Egy kisebb lábosban a kanál vajon dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát. Utána adjuk hozzá a kelt és a krumplit. Én a Hurom présgépem szárazanyagát használtam, de elkészíthető apróra vágott levelekből is. Pároljuk, majd fűszerezzük és a legvégén öntsük rá a tejszínt.
Ha minden puha hagyjuk kihűlni, végül botmixerrel dolgozzuk krémesre.
Pirított kenyérkockát vagy növényi reszelt sajtot szórhatunk a tetejére.
Love,