Share
Ezt a kekszet tényleg csak az étcsoki kedvelők készítsék el. Kevés cukor, sok kakaó jellemzi ezt a cooky-t.
Konzerves cukrozatlan csicseriborsót szoktam venni és annak a levét használom,de ha csak bab konzerv van otthon az is jó.
Hozzávalók:
- 150 g. liszt
- 2 ek kakópor
- 1 tk sütőpor
- 1 ek kukorica/burgonyakeményítő
- csipet só
- 150 g étcsoki
- 1 tk vanília kivonat
- 4 ek csicseriborsó lé
- 100 g. nádcukor
- 100 g. növényi vaj
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, keményítőt és a sót.
A vajat és 100 g. étcsokit olvasszunk fel egy kisebb lábosban, majd öntsük hozzá a cukrot.
Ha kicsit kihűlt, kanalazzuk hozzá a csicseriborsó levet és a vaníliát.
Keverjük össze, majd a megmaradt étcsokit vágjuk fel durvább-nagyobb darabokra és abból is szórjunk bele (egy picit hagyjunk a golyók tetejére is).
Gyúrjunk golyókat (1ek=1golyó) majd tegyük olajos/vajas sütőpapírra. Óvatosan kicsit megnyomhatjuk a kis gömböket, de keksz formára fog olvadni amúgy is 🙂
A tetejére szórjuk rá a maradék csokit és mehet is a sütőbe 15 percre 180 fokon.
Love,