Cukkinis-sütőtökös csicseriborsó ragu mazsolás quinoával

A csicseriborsó az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, így vegánok számára egyszerűen kötelező. Mivel alacsony ára mellett tápértéke kiemelkedő, felhasználása pedig sokoldalú egy igazán jó élelmiszerként tekintünk rá. Magas élelmi rost tartalma miatt támogatja az emésztőrendszer munkáját. Különösen kalcium és foszfát egyensúlya miatt tökéletes csonterősítő. Fogyókúrás szempontból is remek alapanyag, hiszen kalóriamennyiségéhez képest hosszú ideig tartó jóllakottságot eredményez, ami által diétákban tökéletes társ…

Forrás: www.cleaneating.hu

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó (300g)
  • 2-3 ek paradicsompüré
  • 2 dl kókuszkrém
  • 1 db cukkini
  • 250 g sütőtök
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek garam masala
  • 1 tk só
  • bors
  • 1 tk füstölt piros paprika őrlemény
  • marék mazsola
  • quinoa

Elkészítés:

A hagymát megdinsztelem, aztán hozzáadom a fokhagymát, majd a kockákra vágott sütőtököt végül a cukkinit és a csicsieriborsót. Felöntöm egy kevés vízzel és puhára párolom. Fűszerezem, paradicsompürével leöntöm. Az utolsó lépés a kókuszkrém. Összerottyantom.

A quinoát másfélszeres vízben puhára főzöm a mazsolával. Rukkolát kevertem hozzá tálaláshoz.

 

Love,