Share
Igazi szuperreggeli! Ha otthon készítjük el, sok-sok adalékanyagtól és cukortól kímélhetjük meg magunkat és még a olcsóbban is jövünk ki belőle. Pár perc alatt elkészíthető és sokáig eláll állítolag! Ezt sajnos nem tudom biztosan, mert nálunk mindig két nap alatt elfogy! 🙂
Hozzávalók:
- 1 tábla étcsoki
- 3 dl-es pohárnyi zabpehely
- 5 ek rizsszirup/tápióka szirup
- 1 ek kókuszreszelék
- 1 ek kókuszzsír
- 50 gramm aszalt áfonya/mazsola
Elkészítés:
A csokit víz fölött megolvasztjuk, majd hozzáöntjük a szirupot. Ha ezzel megvagyunk, ráöntjük a zabos-kókuszos-áfonyás mixünkre és összekeverjük. Kókuszzsírt olvasztunk és sütőpapírra öntjük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a granolánkat. Előmelegített sütőben 160 fokon 2×25 percig sütjük. Az első 25 perc után megforgatjuk, hogy mindenhol megsüljön. Ha kész, minimum 2-3 óráig hűlni hagyjuk, de igazán finom ropogós másnapra lesz.
Kókuszjoghurttal és áfonyával fogyasztottam.
Love,