Share
Finom reggeli egy pohár rizstejjel, vagy egy kis nassolnivaló ebéd után? Melegen és még kicsit puhán, vagy már kihűlt és keményebb állapotábn? Ezt döntsd el Te, hogy ízlik jobban 😉
Hozzávalók:
- 50 g dió/pekándió
- 2 ek lenmag
- 2 ek kókuszolaj
- 1 tk vanília kivonat
- 150 g nádcukor
- 200 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 100 g étcsoki
- 1/2 dl növényi tej
Elkészítés:
Melegítsük elô a sütőnket 200 fokra.
Egy serpenyőben 1-2 perc alatt kicsit megpiríthatjuk a diót, hogy még ropogóssabb legyen. Ezt követően várjuk meg míg kihűl, majd vágjuk fel apró darabokra.
A lenmag fogja helyettesíteni a tojást. Tegyünk a turmixgépbe a 2 evőkanál lenmagot fél deci vízzel és turmixoljuk össze. Ha kész, hagyjuk állni kb 5 percig, hogy megszívja magát és kissé kocsonyás állagú legyen.
Az étcsokit is vágjuk durvára, majd az összes alapanyagunkat keverjük össze egy nagy tálban.
A sütőpapírt kicsit olajozzuk be, majd formázzunk kis golyókat. (Raffaello méretűeket)
10-12 percre tegyük a sütőbe és készen is vagyunk!
Pekándióval díszítettem:)
Love,