Csoki Mousse Goji bogyóval

Share

KETTŐ!! Összetevős! Baromi egyszerű és rettentő finom!! Mivel nincsen szükségünk nyers tojásra, nem kell egy nap után kidobnunk, ha véletlen nem fogyna el . Vajat sem tartalmaz, így azon kívül hogy sokkal egészségesebb, még a kalóriatartalma is kevesebb a hagyományos csoki mousse-hoz képest és még olcsóbb is!

Összetevők:

  • 1-1,5 dl Csicseriborsó lé
  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

Csicseriborsót lehet kapni szárazon ill. konzervben/üvegben . Utóbbi már meg van főzve. Ha szárazat veszünk, a nyálkás állagú főzőlevet kell felhasználnunk, ha üvegeset akkor öntsük le róla a folyadékot és használjuk azt. (Ha ez csak pár evőkanál, mint ahogy velem is történt, akkor egy dl vízzel forrázzuk le és ezzel egészítsük ki a sűrűbb levünket.

Nincs más dolgunk, mint fehér habbá verni. Lassabb folyamat lesz, mint a hagyományos tojásnál és annyira nem is lesz kemény, ettől ne ijedjünk meg. Eközben egy tábla étcsokoládét forró víz fölött megolvasztunk. Én 70-80% -os étcsokit használtam és nem raktam semmilyen édesítőt hozzá, mert szeretem a kesernyés ízt, de ha Te édesszájú vagy, tegyél bele egy kis szirupot vagy eritritet.

Ha felvertük a habunkat, beleöntjük a csokikrémet és tovább habosítjuk míg teljesen egyenletes nem lesz.

Pohárba öntjük és egy órára a hűtőbe tesszük.

Goji bogyót tettem a tetejére, aminek az íze szerintem jól passzol az étcsokihoz. (1 órára beáztattam díszítés elött.)

 

Love,