Carbonara 1.0

Share

A tradicionális carbonara tojásból, baconból és sajtból készül. Hello koleszterinbomba!! Ez az étel talán a legtávolabb áll a vegán konyhától, éppen ezért élvezem az átalakítását annyira 😛 Tíz perc alatt elkészíthető ez a krémes, jelen esetben gluténmentes carbonara, ami szerintem sokkal jobb mint az eredeti… Ha az elkészítés után Te is így gondolod, szívesen fogadom a visszajelzéseteket 🙂

Gyors és könnyű ebéd. A padlizsán, összetevőinek köszönhetően nagymértékben leviszi a koleszterinszintet és a vérnyomás stabilizálásában is segít – mindezzel hozzájárul a szívproblémák kockázatának csökkentéséhez. Víztartalma magas, míg kalóriatartalma alacsony. Vagyis, ideális a fogyókúrázók számára ill. megfelelő hidratátsággal látja el a bőrt is.

Hozzávalók:

  • Tészta
  • 2-3 dl rizstejszín / kókusztejszín / zabtejszín…
  • 2 ek sörélesztô pehely
  • 1 db padlizsán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 leveskocka
  • 1 tk füst aroma
  • 2 ek tamari / szójaszósz
  • 1 ek kókuszzsír
  • 2 tk füstölt paprika őrlemény
  • 1 ek növényi vaj
  • só (Fekete só ha van)
  • bors
  • (Vegán parmezán a tetejére)

Elkészítés:

A tésztát felrakjuk fôni.

A padlizsánt megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztunk egy evőkanál kókuszzsírt és ráöntjük a padlizsánkockákat. ( Ha kevés a zsír tehetünk még egy evőkanál olajat is.)

A kis kockára vágott padlizsánt minimum 25 percig pároljuk. Ha már összeesett, mehet rá a füstölt paprika őrlemény is és a teáskanál füst aroma. (A füst aromát a Mammutos bio boltban vettem, a füstölt paprika őrleményt pedig Culinárisokban lehet kapni.) A 2 ek szójaszósz, só, bors és a fokhagyma is pár perccel késöbb.

Egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat, ráöntjük a kókusztejszínt és beletesszük a sörélesztőpelyhet. Rakhatunk bele sót, borsot és még egy fél leveskockát is. A fekete só tojásos ízt ad az ételeknek. Ha van, azt használjuk.

Ha megfőtt a tészta, összekeverjük a tejszínnel , teszünk rá a padlizsánból, majd vegán parmezánt szórhatunk a tetejére.

 

Love,