Share
A tradicionális carbonara tojásból, baconból és sajtból készül. Hello koleszterinbomba!! Ez az étel talán a legtávolabb áll a vegán konyhától, éppen ezért élvezem az átalakítását annyira 😛 Tíz perc alatt elkészíthető ez a krémes, jelen esetben gluténmentes carbonara, ami szerintem sokkal jobb mint az eredeti… Ha az elkészítés után Te is így gondolod, szívesen fogadom a visszajelzéseteket 🙂
Gyors és könnyű ebéd. A padlizsán, összetevőinek köszönhetően nagymértékben leviszi a koleszterinszintet és a vérnyomás stabilizálásában is segít – mindezzel hozzájárul a szívproblémák kockázatának csökkentéséhez. Víztartalma magas, míg kalóriatartalma alacsony. Vagyis, ideális a fogyókúrázók számára ill. megfelelő hidratátsággal látja el a bőrt is.
Hozzávalók:
- Tészta
- 2-3 dl rizstejszín / kókusztejszín / zabtejszín…
- 2 ek sörélesztô pehely
- 1 db padlizsán
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 leveskocka
- 1 tk füst aroma
- 2 ek tamari / szójaszósz
- 1 ek kókuszzsír
- 2 tk füstölt paprika őrlemény
- 1 ek növényi vaj
- só (Fekete só ha van)
- bors
- (Vegán parmezán a tetejére)
Elkészítés:
A tésztát felrakjuk fôni.
A padlizsánt megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztunk egy evőkanál kókuszzsírt és ráöntjük a padlizsánkockákat. ( Ha kevés a zsír tehetünk még egy evőkanál olajat is.)
A kis kockára vágott padlizsánt minimum 25 percig pároljuk. Ha már összeesett, mehet rá a füstölt paprika őrlemény is és a teáskanál füst aroma. (A füst aromát a Mammutos bio boltban vettem, a füstölt paprika őrleményt pedig Culinárisokban lehet kapni.) A 2 ek szójaszósz, só, bors és a fokhagyma is pár perccel késöbb.
Egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat, ráöntjük a kókusztejszínt és beletesszük a sörélesztőpelyhet. Rakhatunk bele sót, borsot és még egy fél leveskockát is. A fekete só tojásos ízt ad az ételeknek. Ha van, azt használjuk.
Ha megfőtt a tészta, összekeverjük a tejszínnel , teszünk rá a padlizsánból, majd vegán parmezánt szórhatunk a tetejére.
Love,