Share
Gyors és könnyű ebéd. A padlizsán, összetevőinek köszönhetően nagymértékben leviszi a koleszterinszintet és a vérnyomás stabilizálásában is segít – mindezzel hozzájárul a szívproblémák kockázatának csökkentéséhez. Víztartalma magas, míg kalóriatartalma alacsony. Vagyis, ideális a fogyókúrázók számára ill. megfelelő hidratátsággal látja el a bőrt is.
Hozzávalók:
- Tészta
- 2-3 dl rizstejszín / szójatejszín / zabtejszín…
- 2 ek sörélesztô pehely
- 1 db padlizsán
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 leveskocka
- 1 tk füst aroma
- 2 ek tamari / szójaszósz
- 1 ek kókuszzsír
- 2 tk füstölt paprika őrlemény
- 1 ek növényi vaj
- só
- bors
- (Vegán parmezán a tetejére)
Elkészítés:
A tésztát felrakjuk fôni.
A padlizsánt megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztunk egy evőkanál kókuszzsírt és ráöntjük a padlizsánkockákat. ( Ha kevés a zsír tehetünk még egy evőkanál olajat is.)
A kis kockára vágott padlizsánt minimum 25 percig pároljuk. Ha már összeesett, mehet rá a füstölt paprika őrlemény is és a teáskanál füst aroma. (A füst aromát a Mammutos bio boltban vettem, a füstölt paprika őrleményt pedig Culinárisokban lehet kapni.) A 2 ek szójaszósz, só, bors és a fokhagyma is pár perccel késöbb.
Egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat, ráöntjük a zabtejszínt és beletesszük a sörélesztőpelyhet. Rakhatunk bele sót, borsot és még egy fél leveskockát is.
Ha megfőtt a tészta, összekeverjük a tejszínnel , teszünk rá a padlizsánból, majd vegán parmezánt szórhatunk a tetejére.
Love,