Share
A BBQ Chicken Wings adta az alapötletet 😀
Szeretném bebizonyítani, hogy minden pótolható egy egészségesebb formában, ha elég nyitottak vagyunk a változásra. Többek között azért vagyok vegán, mert nem szeretném, hogy egy állat is a Földön miattam éljen szenvedésben illetve haljon meg.
”Earth was created for all of us, not some of us.”
Anthony Douglas Williams
Hozzávalók:
- 1 fej közepes karfiol
- 2-3 dl növényi tej
- Prézli
- Só
- Édes chili szósz
- Bbq szósz
- 2 ek szezámmag
- Liszt
Elkészítés:
A karfiolt kis darabkákra szedjük. A tejet (én rizstejet használtam) és a lisztet (barna rizsliszt, vagy ami van otthon..) összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük. (pirospaprika, fokhagymapor, őrölt kömény..)
Palacsintatészta sűrűségű masszát kell kapnunk, majd ebbe belemártjuk a kis karfiol darabkáinkat. Egy másik edénybe prézlit öntünk, (én gluténmenteset használtam) és beleforgatjuk a tejes-lisztes karfiolokat.
Ha ez megvan, mehet is a sütőbe kb 50 percre 180°-on.
Eközben egy másik edénybe, bbq és édes chili szószt teszünk. Ezt egy kis szezámmagal összekeverjük.
Ha letelt az 50 perc, kivesszük a karfiol darabkákat a sütőből és összekeverjük a szezámmagos masszánkkal, majd újra vissza a sütőbe kb 20 percre, míg ropogós és aranybarna nem lesz.
Soya natur joghurtot kevertem össze vegán majonézzel, sóval, kis rizssziruppal, kis mustárral és így kaptam a mártogatós szószt, amit szárított metélőhagymával díszítettem.
Love,