Share
Egyszerű és gyorsan elkészíthető süti banànlisztből. A zöld banánliszt egy új felkapott szuper alapanyag. Gluténmentes, tele van cinkkel, E-vitaminnal, magnéziummal, bőséges kálium forrás, ami jó hatással van az idegrendszerünkre…A benne található keményítőt rostként “ismeri” fel a szervezet, így sokkal jobban hasznosul. Mivel éretlen banánból készítik, a cukortartalma is sokkal alacsonyabb, mint a rendes banánnak. A fogyásban is segíthet, mivel kisebb a kalóriatartalma mint a búzalisztnek vagy a mandulalisztnek. A fehér liszthez képest csak 3/4 mennyiség szükséges belőle.
Forrás: naturalevolutionfoods.com.au
Hozzávalók:
- 200 gramm Zöld banánliszt
- 80-100 gramm datolya
- 4 dl növényi tej
- kávéskanál vanília kivonat
- 1 tk fahéj
- 2 tk (foszfátmentes) sütőpor
- 3 db közepes banán
- 2 ek kakaópor
- Földimogyoró
Elkészítés:
Az elkészítése nagyon egyszerű. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A püspökkenyér formánkba sütőpapírt teszünk. A tojást banánnal fogjuk helyettesíteni, a cukrot datolyával, a hagyományos lisztet pedig banánliszttel. A banánokat, a datolyákat és a tejet összeturmixoljuk. Az összes többi hozzávalónkat egy nagy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáöntjük a banános masszát. Szórhatunk földimogyorót a tésztába is. Ha egyenletes a masszánk, nincs más dolgunk mint beleönteni a formánkba és mogyoróval díszíteni.
Kb 50 percig sütjük.
Szeletelés előtt, várjuk meg míg teljesen kihűl, különben morzsálódni fog.
Love,