Share
Cukormentes, gyorsan elkészíthető és nagyon finom! Kitünő reggeli, mivel nagyon tápláló( zab, datolya, banán, szezámmag….)
Pár szó a zabról: A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt ,megkönnyíti az anyagcserét. Remek fehérje és szénhidrátforrás. Csökkenti a koleszterinszintet, ezzel elősegíti a szív és érrendszer védelmét. Tartalmaz B és E vitamint, kalciumot, magnéziumot, cinket ,foszfort,vasat … A bőrre és a hajra is jó hatással van:)
Hozzávalók:
- 3 db banán
- 1 dl juhar/datolya szirup
- 4 ek kókuszsir
- 1 dl növényi tej
- 1 ek almaecet
- 80 g. zab
- 170 g. liszt
- 4 ek fekete szezámmag
- 2 ek darált kesudió
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- csipet só
- (durvára vágott dió)
Elkészítés:
180 fokra melegítsük elő a sütőt.
Botmixerrel dolgozzuk el a nedves összetevőket (2 db. banánt), egy másik tálban pedig a szárazakat.
Keverjük össze a két tál tartalmát, majd kivajazott formába öntsük bele.
A maradék banánt vágjuk hosszában félbe és tegyük rá a tetejére.
Egy kevés csokit szórtam a tetejére.
35-40 percig süssük.
Love,