Aloe verás hidratáló smoothie

Ez nem egy szokványos finom, édes és gyümölcsös turmix, hanem egy hidratáló és tisztító szuper napindító 😀 De persze csak az elég fanatikusoknak!

A nyers aloe vera kocsonyás anyaga A-,C- és E-vitamint, ként, kalciumot, magnéziumot, cinket, szelént és krómot tartalmaz. Az aloe vera poliszacharidjai sajátos hidratáló hatással vannak az ízületekre,az  agyra, az idegrendszerre és a bőrre.

Közismerten támogatja a bélcsatornát bélelő hámsejtek egészséges újratermelődését. A belekben felbomló növény kocsonyás anyaga felgyorsítja a tápanyagok felszívódását. Normalizálja a vércukorszintet, élénkíti a máj és az emésztőrendszer működését, ráadásul megszépíti a bőrt.

Az aloe vera poliszacharidjai képesek serkenteni a kollagéntermelést. A bőrben lévő kollagén megköti a nedvességet, ami fiatalosabbá varázsolja bőrünket.

Figyelmeztetés: Erős májtisztító hatása miatt terhes nők és kisgyermekek ne alkalmazzák belsőleg.

Forrás: Superfood-David Wolfe

Hozzávalók:

  • 2 ek citromlé
  • Negyed uborka
  • 3 dl almalé
  • 3  vastagabb levél aloe vera

Elkészítés:

Vágjuk le az aloe vera levélnek azt a részét, amelyet meg akarunk enni. Távolítsuk el mindkét oldaláról a tüskéket, majd késsel válasszuk el a külső rétegtől a levél belsejében lévő gélt. Ezután mehet a turmixgépbe, a többi hozzávalóval együtt.

Love,

,