Tortilla & Tzatziki

Share

Régen nem annyira rajongtam a gombáért, de ezzel a fűszerezéssel garantáltan ízleni  fog mindenkinek. A tzatziki meg tökéletes szinte bármihez! Észre sem veszed, és egy egész NYERS kígyóuborkát megettél az ebéd mellé!:)

Hozzávalók:

  • Laska gomba
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 tk barbecue fűszerkeverék
  • 1 tk hagymapor
  • só/bors ízlés szerint
  • 1 db kígyóuborka
  • 1/2 pohár kókuszjoghurt
  • 1 gerezd foghagyma
  • 1 ek citromlé
  • Tortilla lap
  • saláta / bármilyen zöldség

Elkészítés:

A gombát kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, majd kinyomkodjuk a levét. Ráöntjük az olajat, szójaszószt és a fűszereket, majd a kezünkkel egyenletesen ‘belemaszírozzuk’ a gombába. Sütőpapírra tesszük és mehet is a sütőbe 180 fokon 15-20 percre.

Az uborkát lereszeljük, besózzuk, picit állni hagyjuk, kinyomkodjuk és mehet rá a joghurtunk illetve a fokhagyma, citromlé, só.

A tortilla lapokat egy palacsintasütőben átmelegítjük.

Beletesszük a salátát, én raktam répát, avokádót és lilakáposztát is. Aztán jöhet a tzatziki majd végül a gomba.

Love,