Tofu & Szilva

Share
  1. Különleges, gyors&egyszerű recept . Ajánlom mindenkinek aki szereti, ha van egy kis édeskés íz a főételében (én imádom). Könnyen beszerezhetőek az alapanyagok, és megmutatom a kedvenc tofumat is! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 ek olivaolaj
  • 1 kisebb hagyma
  • 200 g tofu
  • 100 g aszalt szilva
  • 1/2 tk fahéj
  • 1/2 ek curry por
  • 1 ek juhar szirup/rizs szirup
  • 1tk miso (ki lehet hagyni, de nagy különbség lesz)
  • 1/4 tk szegfűszeg
  • 1/4 tk piros bors
  • 400 ml kókusztej
  • 2 ek paradicsompüré
  • csipet só

Elkészítés:

Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát, majd egészítsük ki a kockára vágott tofuval.  5-10 perc múlva, adjuk hozzá a fahéjat, curryt, szegfűszeget, juharszirupot és a borsot. Főzzük tovább pár percig, majd öntsük rá a kókusztejet és keverjük bele a paradicsompürét. (A kókusztej minél sûrûbb annál jobb lesz.) Párat keverjünk rajta, majd 180 fokra előmelegített sütőbe, tegyük be 30 percre.

Jázmin rizst készítettem hozzá, és fekete szezámmal díszítettem.

Sok tofut kóstoltam már, de messze ez a kedvencem és nem is drága! Kb 350Ft.

Love,